Desert rulouri fragede cu mac

de Valclaudia in Dulciuri, 13 Mai 2018 | 9403 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluatul fraged:

  • 270 gr. faina alba proaspat cernuta
  • 1 ou mare de casa
  • 160 gr. smantana grasa
  • 200 gr. unt 60% grasime
  • un praf de sare
  • 2 linguri zahar

Umplutura de mac:

  • 150 ml lapte
  • 100 gr. zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 150 gr. mac trecut prin rasnita
  • 30 gr. gris

In plus cca 50 gr. zahar vanilat cu aroma de vanilie pentru pudrat

Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulouri fragede cu mac:

Din untul rece, smantana, ou, 2 linguri zahar, un praf de sare si faina proaspat cernuta, framantam aluatul pe care il impachetam in folie alimentara si il dam la rece pentru cel putin 1 ora.

Preparam intre timp umplutura: trecem macul prin rasnita cateva secunde.

Laptele il punem la foc mic intr-o craticioara impreuna cu zaharul.

Adaugam macul rasnit, amestecam si lasam sa fiarba cca. 5 minute, dupa care turnam grisul in ploaie si amestecam repede avand grija sa nu se formeze cocoloase.

Acest amestec se va ingrosa repede, oprim focul si lasam la racit.

Preincalzim cuptorul la 180 grade C.

Scoatem aluatul de la rece, il impartim in trei parti.

Fiecare parte de aluat se intinde pe masa de lucru infainata asa incat sa capete forma aproximativ dreptunghiulara.

La margine asezam in strat uniform compozitie de mac si gris (vezi foto), apoi rulam foaia si taiem rulourile, folosind un cutit cu lama subtire.

Asezam rulourile in tava tapetata cu hartie de copt, apoi le coacem la temperatura de 160 grade C, folosind totodata si functia de coacere cu ventilatie.

Dupa ce se rumenesc usor, le scoatem pe un platou, le pudram cu zahar pudra vanilat si dupa ce se racesc, servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulouri fragede cu mac" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Gaufre/wafe pufoase cu unt